Rozprávkové leporelo

Pani poštárka nám na konci marca priniesla niekoľko obálok s krásnym obsahom. Rozprávkové leporelá o Jankovi Hraškovi rôznych tvarov a veľkostí nám zaslali  ŠZŠ Hnúšťa, ŠZŠ Rimavská Sobota (s VJM) , ŠZŠ Veľký Krtíš, ŠZŠ Revúca, ŠZŠ Brezno, ŠZŠ Polomka, ŠZŠ Banská Štiavnica  a k nim sme priložili aj niekoľko za našu školu.

Porotu v zložení – naša pani riaditeľka, pani učiteľky výtvarnej výchovy a štyri gymnazistky – čakala náročná úloha. Vybrať najzaujímavejšie rozprávkové leporelá o Jankovi Hraškovi. Do úvahy brali pravdaže to, že : „Leporelo je harmonikovo skladaná kniha, spravidla bohato ilustrovaná, s minimom textu a nízkym počtom strán. Každá ilustrácia sa väčšinou nachádza na samostatnej strane. Jednotlivé strany sú navzájom zlepené alebo zošité za bočný okraj, takže celú knihu je možné zložiť do balíčka alebo rozložiť do dlhého pruhu … Jednotlivé strany leporela sa vyrábajú z tuhého papiera, aby sa predĺžila ich životnosť pri časom a nešetrnom používaní.“/ Wikipédia/.

A aké sú výsledky?

  1. miesto – Ingrid Radičová a Nataša Anderková, ŠZŠ Revúca
  2. miesto – Kolektív  VII. B, ŠZŠ Brezno
  3. miesto – Denisa Cibuľová, Jana Cibuľová a Natália Oláhová, ŠZŠ Klenovec

Cena riaditeľky školy – Ivanka Cibuľová, Marianka Cibuľová a Nikolka Cibuľová, ŠZŠ Hnúšťa

Cena poroty – František Pišta, ŠZŠ Polomka

Víťazom srdečne blahoželáme.

Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť v  1. pilotnom ročníku súťaže o Najzaujímavejšie rozprávkové leporelo a tešíme sa na Vaše leporelá aj o rok!